Csizmazia Katalin vagyok, Csizi becenévvel. Angol – spanyol szakon végeztem 1986-ban az ELTE Bölcsészkarán. Az Arany János Gimnáziumban és a Táncsics Mihály Gimnáziumban dolgoztam nyelvtanárként. 1990 – 2013 között a Rogers Személyközpontú Iskolához tartoztam. Mindhárom gyermekem itt kezdte tanulmányait. Néhány évig egyszerre dolgoztam egy hagyományos budai középiskola és egy alternatív iskola keretei között. A két pedagógiai rendszerben való együttes, párhuzamos létezés nagyon izgalmas kaland volt számomra.

Rengeteget tanultam a Rogers Iskolában, elsősorban magamról és az „iskolacsinálásról”… Négyszer írtam tantervet, részt vettem a pedagógiai program ki-, át- és újradolgozásában. Megszámlálhatatlan csapatépítő és kommunikációs kurzust, stratégiaépítő tréninget éltem át és túl. Több alternatív programcsomagot dolgoztunk ki Osztályfőnök-helyettesként és tagozatvezetőként vettem részt az első Rogers osztály érettségiztetésében.
2012 szeptembere óta vagyok a Rogers Középiskola utódjának számító Rogers Akadémia (középiskolai tanulócsoport) vezetője. Nagyon élvezem, hogy immár teljesen a saját utunkat járjuk.

A Prononban egy olyan közösséget teremtünk, amely lehetőséget biztosít a szervezeti tapasztalatok átadására és fejlődő tanulószervezetek támogatására.