Munkatársaink részt vettek  a második Street Trainingen: 2019. szeptember 14-én 9 és 19 óra között a Városligetben.

 

Rabec István:   NE LÉGY PROPELLER!

„Volt már olyan, hogy valaki „beszólt” neked, és csak elhallgattál, nem tudtál rá mit mondani, szó bennrekedt, és leforrázva érezted magad? Majd aznap este hajnali kettő körül, miután propellerként forogtál az ágyadban, egyszercsak kipattant a szemed, és eszedbe ötlött az a szó, vagy mondat, amit ott és akkor kellett volna mondanod – a megfelelő, amiről érzed, hogy „ez az, ezt kellett volna”? Erre hívlak most – értsük meg, próbálgassuk együtt, hogyan lehet az ilyen helyzeteket jól kezelni”

 

Meláth Ferenc Szilárd:   BOCS! BOCSIII!!! NAAA, BOCSÁSS MEEG!!! – HASZNÁLD JÓL A „VARÁZSIGÉKET”!

“Azt mondod, bántott az élet, Pedig csak kapsz, ahogy kérted.” (Kowalsky meg a Vega) Biztosan szeretnéd, ha kedves lenne Veled az élet. Ha tudsz jól kérni, nagy erre az esélyed. Az asszertív eszköztár fontos eleme a kérés. De hogyan kérj? Hogyan utasítsd vissza a kérést? Vagy mi van azokkal a helyzetekkel, amikor a kérés valójában nem is kérés, hanem utasítás, parancs? És mi van a bocsánatkéréssel, amiben egészen más tényezőknek kellene főhangsúlyt kapniuk, nem is a kérésnek. Tarts velem, és próbáld ki ebben magad! Gyakorolj régi helyzetekben más szemlélettel és új eszközökkel!”

 

Gonczlik Andrea: HIÁBA MONDOD, NEM ÉRTI?

Történt már veled olyan, hogy csak mondod és mondod, a másik nem érti? Akkor sem érti, ha még egyszer; akkor sem, ha másképp? Mert ő is csak érvel, bizonygat, vagyis próbálkozik, de neki sem megy. Álltok egymással szemben, mint két univerzum, mint két külön igazság. Vajon mi kell ahhoz, hogy hidat építsünk két ember, két világ, két érvrendszer között? Érezd meg, milyen az, amikor elfogadják a mondásaidat, érveidet! Érezd meg a feléd való nyitottságot! Érezd meg, milyen az, ha értenek, megértenek, még akkor is, ha nem feltétlenül értenek veled egyet. Gyere, és tapasztald meg a gyakorlatban, milyen hidat építeni két ember között!

 

Sütő Márti:  VÁLTOZÁS, VÁLTOZTATÁS / AMIKOR A KÖVEK BESZÉLNEK …

„A változásról két dolgot biztosan tudunk. Egyik, hogy szükséges, a másik, hogy nehéz. Milyen erőforrásokat találsz magadban ehhez? Néha nagyon nehéz kibányászni ezeket magunkból, néha a szerénységünk nem engedi kimondani, milyen szuper adottságaink vannak. Segítségül hívjuk ehhez a köveket… Önismeret, pszichodramatikus technikák és a csoport megtartó ereje, inspirációja segítségével egy lépéssel kerülj közelebb a változáshoz, változtatáshoz. Hozz magaddal témát!”